Migrén kezelése- botox segítségével

A botox kezelés 2011-től kezdve engedélyezett
a migrén megelőzésben. Nagyon sok vizsgálat
bebizonyította, hogy a meghatározott időszakonként
megismételt kezelések hatására a betegeknél jelentős
mértékben csökkent az erőteljes fejfájás,
rosszullét kialakulásának kockázata. 

Migrén kezelése botox segítségével

Segítség a gyakori és erős fejfájással küzdők számára

Sok ember életét megkeseríti a migrénes fejfájás, mely lehet enyhe, de leggyakrabban komoly panaszokat okoz. Kezdetben a Botulinum toxinos ránckezelés mellékhatásaként észlelték a fejfájásra gyakorolt pozitív hatást. Sok páciens azért kérte a ránctalanító kezelést, hogy megszabadulhasson fejfájásától. A világszerte összegyűjtött tapasztalatok alapján most már a botox kezelések hivatalos indikációi között is szerepel a migrénes fejfájás.

botox kezelés 2011-től kezdve engedélyezett a migrén megelőzésben. Nagyon sok vizsgálat bebizonyította, hogy a meghatározott időszakonként megismételt kezelések hatására a betegeknél jelentős mértékben csökkent az erőteljes fejfájás, rosszullét kialakulásának kockázata. Ez rengeteget segít az életminőség javításában. Már az is komoly problémát jelent, ha valakinek attól kell félnie bármikor rátörhet e kínzó tünet. Ez önmagában is kiválthatja a fejfájást. Nehézséget okozhat úgy teljes életet élni, ha attól kell tartani, hogy pont akkor jön a migrénes fejfájás, amikor helyt kellene állni munkahelyen, családi eseményen.

A fejfájás ellen használt gyógyszerek megelőzésre nem képesek, a már kialakult panaszt kezelik, mérséklik. 

Hogy alkalmazható a botox kezelés migrén esetén?

botox kezelés azonban sokkal hatékonyabb megoldást nyújthat, mint a gyógyszerek, mert azoknak a fejizmoknak az összehúzódását korlátozza, amik a kellemetlen görcsökért felelősek. A kezelés egyik legnagyobb előnye, hogy képes megelőzni a fejfájás tüneteinek kialakulását.

A migrénes fejfájás általában jól körül határolható. Minden migrénes panaszokkal küszködő páciens pontosan tudja, mely pontból indulnak ki a görcsök. Leggyakrabban az orrtő felől és a halántékon, néha a tarkó felől szokott elindulni a fejfájás és a koponya irányába terjed. Gyakran csak egyik oldalt érinti a panasz. Ezen esetekben sikeresen lehet alkalmazni a speciális migrén elleni Botulinum toxinos kezelést. Az arc mindkét oldalát kezeljük, az aszimmetria elkerülése érdekében, ilyenkor mellékhatásként észlelhető a fiatalosabb ráncmentes homlok.

A botox készítmény közismerten az ingerület átvitel blokkolásával segít.  A mimikai izmok mozgását és az izzadást is ily módon szünteti meg.  A migrén általában az artériás izomzat görcsével kezdődik. Nagyon fontos ismerni ugyanakkor a kezeléshez az arc anatómiai képleteit, mert csak így lehet eredményes a kezelés és csak így kerülhető el a nem kívánt tünetek. A kezelést kizárólag gyakorlott orvos végezheti.

A fejfájás kezelésében a Botulinum toxin hatásideje minimálisan is napokban mérhető. Amikor a botox kifejthette már a hatását, onnantól kezdődően megszűnnek, vagy jelentősen csökkennek a migrénes panaszok. A kezelés az összes esetszámra vetítve 70%-ban eredményes, a páciensek életminőségét nagy mértékben javítja.

Hány botox migrén kezelésre van szükség?

A kezelések gyakorisága általában a következők szerint alakul. Az első kezelést követően 3. hónapban kell kezelésre érkezni, majd a 6. hónapban. Ezután a kezelés félévente ismételhető.

Mennyibe kerül a botox migrén kezelés?

A kezelés ára 160 000 Ft, melynek során a homlok, koponya oldalsó részeit, a fejet hátul egészen a nyakmozgató izmokig kezeli a szakorvos.

Hogyan érkezzen a botox migrén kezelésre?

A kezelésre frissen mosott hajjal célszerű érkezni, utána 5 napig hajmosás nem végezhető.

Aktuális ajánlataink

10% kedvezmény botox izzadás kezelésére május 31-ig

10% kedvezmény botox ráncfeltöltésre május 31-ig

Izzadás kezelése/megszüntetése botox kezelésselMélyebb ráncok, barázdák látványos csökkentése botox kezeléssel
IDŐPONTFOGLALÁS

IDŐPONTFOGLALÁS

Nézzen szét aktuális kedvezményeink között!  >> BÁRSONY KEDVEZMÉNYEK

Foglaljon időpontot és fiatalodjon éveket a Bársonnyal!  >> IDŐPONTFOGLALÁS

Ismerje meg a botox kezelést és tudjon meg többet a menetéről!  >> RÉSZLETESEN A BOTOX KEZELÉSRŐL

Tudjon meg többet további botox kezeléseinkről!  >> MIMIKAI RÁNCOK ELTÜNTETÉSE  >> IZZADÁS MEGSZÜNTETÉSE