Botox kezelés- menete, hatása, előnyei


 

Botox kezelés

Botox kezelés - menete, hatása előnyei

Hogyan történik a kezelés?

A kezelés előtt esztétikai konzultáció szükséges klinikánkon. Ezen bőrgyógyászunk felméri bőre állapotát, kiválasztják, hogy Önnek milyen arcfiatalító eljárás lenne az ideális. Amennyiben ez a botox kezelés, akkor tájékoztatja Önt kezeléssel elérhető eredményről és minden fontos tudnivalóról. A készítmény folyékony állapotú, ezért egy nagyon vékony tű segítségével, apró adagokban injektálja a szakorvosunk a kezelendő területre. A kezelés minimális kellemetlenséggel jár, helyi érzéstelenítés nem szükséges. Enyhe duzzanat alakul ki, ami rövid időn belül eltűnik. A botox kezelés biztonságos, gyors beavatkozás (a kezelés időtartama általában 30 perc) akár ebédidőben is elvégezhető. A kezelés után a páciens azonnal folytathatja a mindennapi életét. Közvetlenül a kezelés után a szúrások helyén bőrpír és enyhe duzzanat alakulhat ki. 

A botox kezelést 18-65 éves kor között végezzük. Azoknak a fiataloknak is javasoljuk, akik nagyon erősen ráncolnak a homlokon vagy a szemöldökök között. Nem végezzük terhesség, szoptatás és bizonyos allergiák esetén (erről szakorvosunk ad felvilágosítást.)

Meddig tart a botox kezelés hatása?

Botox kezelés homlokA hatás nem azonnal jelentkezik, hanem néhány nappal a kezelés után kezdődik és max. 2 hét alatt alakul ki. A botox kezelés hatása homlokráncok, szemöldök közötti ráncok estén 4-6 hónapig, szemek körüli szarkaláb ráncok estén 3-4 hónapig is eltarthat. Az első kezelések eredménye általában 3 - 4 hónapig tart, ezt követően érezhető a hatás csökkenése. A kezelés 3 - 4 hónap múlva megismételhető, tetszés szerint akár többször is. Minden megismételt kezelés fokozhatja a kezelés tartósságát, elnyújthatja a hatást, sőt idővel akár szükségtelenné is válhat már a kezelés, mert a páciens egy idő után "le fog szokni" a ráncolásról.

A kezelés hatására a kezelt izmok részlegesen gyengülhetnek, így a ráncképző aktivitásuk is gyengül. A páciens az ismételt kezelések hatására könnyedén leszokhat arról a mozdulatról, amely a nemkívánatos ráncot a kezelés előtt létrehozta.

 

A botox kezelés előnyei

  • a kezelés hatására éveket fiatalodhat
  • arca üdébb, pihentebb és fiatalosabb lesz
  • „haragos ráncok” kezelése után arca kisimultabbnak, kedvesebbnek tűnik
  • a mélyebb ráncok elhalványulnak, a kezdődő ráncok nem mélyülnek tovább

Amit fontos tudni a kezelésről

  • A bőrgyógyász szakorvos részletesen ismerteti a kezeléssel elérhető eredményt és minden egyéb fontos tudnivalót a kezeléssel kapcsolatban.
  • Akut megbetegedés esetén nem végezhetjük el a kezelést.
  • A beavatkozást félig ülő helyzetben kell végezni, ezt követően 6 órán át függőleges testhelyzetben kell maradni, lefeküdni vagy lehajolni nem szabad

Mire figyeljünk botox kezelés után

Fontos, hogy a kezelt területen lévő mimikai izmokat a kezelés utáni 2-3 órában jó alaposan átmozgassa (grimaszoljon sokat), hogy a beinjektált anyagot felvegyék az izmok. A beavatkozást félig ülő helyzetben végzi az orvos. Fontos, hogy ezt követően 6 órán át függőleges testhelyzetben maradjon a páciens, vízszintesen lefeküdni vagy lehajolni nem szabad. A kezelés után 1-2 napig nem javasolt a testmozgás. Tilos 2 napig a kezelt területet nyomkodni, dörzsölni, masszírozni. Ebben az időszakban kerülni kell a szaunázást, szoláriumozást, napozást, forró fürdőket is, mert a kezelt területet nem ajánlott felmelegíteni.

Ha a botox izzadás csökkentő kezelésről olvasna, kattintson IDE >>

Ha a migrén kezelésről olvasna, kattintson  IDE >>