Ránckezelés- botox eljárással

Régóta alkalmazott, gyors, biztonságos és kedvelt technika
a mélyebb ráncok, barázdák látványos csökkentésére.
A botox megszünteti a ránc keletkezését azáltal, hogy
blokkolja a kezelt izom működését, így például a páciens a
kezelés után nem ráncolja a homlokát vagy a szemöldökét.

Botox ránckezelés

Mikor célszerű a botox kezelést választani?

Sok esetben akár már fiatal korban is, nőknél és férfiaknál egyaránt kialakulhatnak mély ráncok az arcon, elsősorban a szemöldökök között vagy a homlokon. Ezekért a mély ráncokért a mimikai izmok aktív működése a felelős. Ilyen esetekben a legeredményesebb a botox kezelés, amely a mimikai izmok működését korlátozza és ezzel megakadályozza annak az izomnak az összehúzódást, amely a ráncot létrehozza.

Kinek ajánljuk a kezelést?

A mimikai ráncok megszüntetésére szolgáló botox kezelést az alábbi esetekben ajánljuk:

  • ha a szemöldökök közötti úgynevezett „haragos ráncok" jelennek meg és ezáltal az arc feszültnek, idegesnek tűnik
  • homlok ráncok (vízszintes és függőleges is lehet) esetén, vagy abban az esetben, ha valaki sokat ráncolja a homlokát és nem szeretné, hogy ezek a ráncok jobban elmélyüljenek
  • szemszéli szarkaláb ráncok esetén
  • ha szeretné néhány millimétert megemeltetni a szemöldökét, hogy szeme nyitottabbá váljon és a szemhéja kevésbé legyen megereszkedve

A fenti problémák a megfelelő izom összehúzódásának blokkolásával tartósan megszüntethetők. Ha valaki nem szeretné teljesen megszüntetni a mimikát vagy ráncolást, akkor kevesebb dózist is be lehet adni. Így csak éppen annyire szüntethető meg a ráncolás, amennyire a páciens szeretné. A botox csak a kezelt területen hat, az arc többi izmára nincsen hatással.

A botox kezelést (más kezeléseinkhez hasonlóan) egy esztétikai konzultáció előzi meg. Itt megbeszélheti az orvossal, hogy milyen eredményt szeretne, mennyire szeretné csökkenteni a ráncolást.