Hialuronsavas töltés vagy botox kezelés? Mit válasszak?

A hialuronsav a bőr és a kötőszövet alap építő eleme. Majdnem minden szövetben megtalálható, viszont mindenhol más a szerepe. Az izmokban és a bőrben a rugalmasságért felel, az ízületeknél pedig jelentős hatása van az ízületi kopás elleni védelemben, fontos szerepet játszik a gyulladások csökkentésekor és a sebgyógyulási folyamatokban is.
A kötőszövet sejtközötti állománya kollagénből, elasztinból és hialuronsavból áll. A kollagén biztosítja a bőr alap megtámasztását (a vázat), az elasztinnak köszönhető a bőr rugalmassága (a mimikai mozgások után a ráncok kisimulnak), a hialuronsav pedig vizet raktároz. Ennek köszönhető a bőr hidratáltsága és az arc kontúrjának megtartása.
A kor előrehaladtával mindhárom elem mennyisége, termelődése csökken. A töltőanyagok szerte a világban nagyon népszerűek, mert segítenek a bőr öregedési folyamatait visszafordítani. Az egyes töltőanyagok az arc feltöltésére, az orcák megemelésére, az ajkak teltebbé tételére, a ráncok kisimítására, és a hidratáltság helyreállítására használhatók. A kezeléstől és a használt hatóanyag minőségétől függően az eredmények akár 24 hónapig fennállhatnak.

A bőr kollagén és hialuron tartalma

 

A hialuronsav hasonló hatású, mint a kollagén I. típusa, vagyis segít a bőr feszesen tartásában. A hialuronsav egy vízmegkötő anyag, vagyis saját tömegének akár ezerszeresét is képes a vízből magába zárni, így a bőrben tartani a nedvességet.
A hialuronsav is 25 éves kor után elkezd csökkeni a bőrben, de ennek az esésnek a mértéke még a kollagénnél is nagyobb. A hialuron pótlása kiemelkedően fontos a fiatalos arcbőr érdekében.
Tudományos kísérletek bizonyították, hogy hialuronsavas töltés hatására beindul a bőrben a kollagén szintézis is. Így a kezelt területek megfiatalodnak.

 Kinek ajánljuk a hialuronsavas kezelést?

Kinek ajánljuk a hialuronsavas kezelést?

Minden olyan 25-30 év feletti nőnek és férfinak, aki műtét nélkül egy természetes, biztonságos eljárással szeretnék megőrizni bőrük fiatalságát vagy korrigálni a kisebb ráncokat.

Miért ilyen fiatalon? 

A kezelést azelőtt érdemes elkezdeni, mielőtt a bőr megtörne és a felszín alatt átrendeződnének a kollagén rostok.

Hogyan történik, mennyi ideig tart a kezelés?

A kezelés érzéstelenítéssel kezdődik, ez után 20-30 percet vesz igénybe, utána vissza lehet térni a napi teendőkhöz. Így akár egy ebédszünetben is elvégezhető.

Milyen hialuron tartalmú töltőanyagot válasszunk?

A minőség számunkra nem kompromisszum! A mi választásunk a JUVÉDERM®!

  • A JUVÉDERM® a világelső márka a hialuronsav(HA) tartalmú töltőanyagok piacán.
  • A JUVÉDERM® eredményei akár 9-24 hónapig is fennmaradhatnak a kiválasztott kezeléstől függően.
  • A JUVÉDERM® a bőr alatti szövetekbe kerülve természetes megjelenést biztosít.

Botox kezelésMi történik akkor ha a hialuronos töltés önmagában nem elég? Ne essen kétségbe! Erre is van biztonságos megoldásunk!

Míg a hialuronos töltés az állandó, izommozgás nélkül is jól látható ráncok kisimítására alkalmas. A botox kezeléssel képesek vagyunk a dinamikus, úgynevezett mimikai ráncokat kezelni. Ha mindkét típusú ránccal rendelkezik, akkor plasztikai sebészünk vagy bőrgyógyászunk a két kezelés kombinációjának segítségével állítja össze az egyénre szabott kezelési tervet, mellyel a tökéletes eredmény garantálható.

A hialuronsav már a bőr megfelelő rétegébe juttatást követően feltölti a barázdákat. Az eredmény azonnal látható. A mimikai ráncokat célzó botox injekciós kezelést követően azonban várnunk kell néhány napot, amíg a befecskendezett hatóanyag reakcióba lép az idegsejtekkel és meggátolja az ott lévő izom és az ideg között ingerület átvitelt, vagyis kiiktatja az izommozgást.

Tudta? Néhány érdekesség a hialuronsavról:

  • Fül-orr-gégészeti alkalmazás: a hialuronsavat nyálkahártyán ugyanolyan hatékonysággal lehet alkalmazni, mint belsőleg vagy külsőleg. Hatását azáltal fejti ki, hogy nedvesen tartja a nyálkahártyát, annak funkcióit javítja, ezáltal segíti a különböző kórokozók, allergének, szennyező anyagok kiürülését. Hialuronsavas kezeléssel csökkenthetők bizonyos krónikus légúti panaszok. Támogatja a nyálkahártya regenerálódását műtétek vagy műszeres beavatkozások után, vírus és bakteriális fertőzések esetén felgyorsítja a gyógyulást.
  • Kiegészítő kezelésként a hialuronsav jó hatással lehet fülkürt hurut, gennyes középfülgyulladás, nátha és orr nyálkahártyát érintő gyulladások esetén.
  • A hialuronsavat régebben állatmaradékokból nyerték ki, mint kakastaréj vagy tonhalszem. Ma már szerencsére fermentációs technikákkal, hialuronsav baktériumokkal tenyészthető ki.
  • Táplálkozásoddal is segítheted a hialuronsav szinted megóvását: a hialuronsav kiváló forrása a hús- és a csontleves, a kocsonya, de a citrusfélék, a káposzta, a vörös gyümölcsök, az édesburgonya, a banán, sőt a vörösbor is nagy mennyiségben tartalmaz hialuronsavat.