Botox izzadás ellen? Dobos Evelin már harmadszorra mondott rá igent

“Szkeptikus voltam, de ez tényleg működik!” - a Bársony páciense, Dobos Evelin színésznő mesél a hónalji botox kezelésünkről

Dobos Evelin botox izzadás ellenA túlzott mértékű izzadás az emberek nagy százalékát érinti: többeket, mint azt elsőre gondolnánk. Kortól és nemtől függetlenül sokan szenvednek tőle, de mivel a dolog kényes téma, az érintettek általában nem szívesen beszélnek róla. A Bársony visszatérő páciense, Dobos Evelin színésznő is pontosan tudja, milyen, amikor az embernek megkeseríti a mindennapjait a fokozott izzadás és az azzal járó kellemetlenségek, de ma már azt is tudja, hogy létezik valódi, hosszú távú megoldás. Már harmadik alkalommal vette igénybe az izzadás elleni kezelésünket, amiről őszintén, tabuk nélkül mesélt.

“Azt tapasztalom, hogy ez tabutéma - főleg akkor, ha fiatal nőkről van szó.” - kezdi Evelin a beszámolóját. “Sokan félnek tőle, hogy ha a környezetük esetleg megtudja, hogy mivel küzdenek, akkor veszítenek a pozitív megítélésükből. Ez azért van így, mert sajnos az emberek nincsenek vele tisztában, hogy ez nem ápoltság kérdése: egy magára sokat adó, ápolt, intelligens, csinos nő is küzdhet a fokozott izzadással.”

Ahogy ő is mondja, a probléma valóban nem ápoltság kérdése: az izzadás egy természetes folyamat, de ha a verejtékmirigyek túlműködnek, akkor a fokozott izzadás nem kizárólag terhelés hatására jelentkezik (sport, betegség, extra aktivitás, stb.), hanem az illető életében állandó jelleggel jelen van - és jelentős életminőség romláshoz vezethet. “Amikor színésznőként vagy műsorvezetőként kamera elé álltam, a dolog nem csak engem, de a kollégáimat is érintette: a stylistok nem adhattak rám akármit, bizonyos anyagok és színek tiltólistásak voltak az esetemben. Magánemberként sem vehettem fel bármit, amit szerettem volna: abszolút korlátozva éreztem magam.” - folytatja.

Mikor beszélünk fokozott verejtékezésről?

A túlzott izzadás kétféle típusát különböztetjük meg: ha valakinél alkati kérdés, azaz különösebb kiváltó ok nélkül folyamatosan túlműködnek a verejtékmirigyek, akkor primer hiperhidrózisról beszélünk, míg szekunder hiperhidrózisnak azt nevezzük, amikor valamilyen betegség áll a háttérben: például hormonális problémák, idegrendszeri-, vagy belgyógyászati rendellenességek.

Dobos Evelin a Bársonyban

Evelinnél egyszerű genetikai hajlam okozza a problémát. “Gyakorlatilag általános iskolás korom óta küzdök ezzel. Rengeteget kísérleteztem: folyamatosan kerestem a megoldást, többféle dezodort és kenőcsöt kipróbáltam, nem sajnáltam se pénzt se energiát, hogy találjak valamit, ami működik - de semmi sem segített.” - meséli, majd hozzáteszi, lelkileg nagyon elfáradt a hosszú ideig tartó sikertelen próbálkozásokban. “Egy ponton azt éreztem, hogy most már valami komolyabbra van szükségem: valamire, ami végre tényleg megoldást nyújt. Ekkor merült fel bennem, hogy adok egy esélyt a hónalji botoxnak, mert sok jót olvastam már róla - de a sok kudarcélmény miatt kicsit szkeptikus is voltam: nehezen hittem el, hogy létezik olyan dolog, ami akár nekem is segíthet.” - magyarázza.

Hogy működik?

A dezodorok segítik a szagok semlegesítését, de magát az izzadást nem képesek megszüntetni. A botox kezelés során alkalmazott készítmény, a botulinum toxin képes blokkolni a kezelt izom összehúzódását, így a hónalj területén alkalmazva korlátozza a verejtékmirigyek kiengedő izomzatának működését, ezzel mérsékelve az izzadást.

Hogy történik a kezelés?

A készítményt egy nagyon vékony tű segítségével, apró adagokban injektálja a kezelőorvos a kezelendő területre, ami lehet a hónalj, a tenyerek, vagy akár a láb területe is. “Mivel tűfóbiás vagyok, tartottam a beavatkozástól, de egyrészt érzéstelenítő krémet használnak, ami teljesen elzsibbasztja az adott területet, másrészt a Bársony szakorvosai profik és figyelmesek, úgyhogy megnyugodtam, hogy jó kezekben vagyok.”- teszi hozzá. A beavatkozás egyébként teljesen biztonságos: klinikailag bizonyított tény, hogy az eljárás nem károsítja az egészséget.

Dobos Evelin a BársonybanMennyi ideig hatásos?

A hatás már a beavatkozás után 6-36 órával később észrevehető, és nagyjából 3-4 hónapig tart, de az eredmény tartósságát fokozzák az ismételt kezelések. “Az első kezelésem hatását fél évig éreztem, a második után viszont ez már 10 hónap volt! Kíváncsi vagyok, a mostani, harmadik kezelésem mennyi ideig lesz eredményes, de ezek után nagyon bizakodó vagyok. Ez tényleg hatásos, végre nem kell sem a kellemetlen szagoktól, sem a látványtól tartanom.”- zárja Evelin, aki ma már bármilyen ruhát fel mer venni, és mint mondja, rengeteg energiája szabadult fel azáltal, hogy nem kell napi szinten szorongania valami olyan miatt, amire igenis létezik hatásos, hosszútávú megoldás.

Ha többet szeretne tudni a botox izzadáscsökkentő kezelésről kattintson ide >>